Mirakelmager

Den danske mirakelmager

Mit Helbred

Scanned141

Akupunktur 2000. Et anderledes akupunktursystem der hjælper smertepatienter med at blive fri for smerter – og blinde og synsskadede får et bedre syn. John Boel hedder manden som opdagede og udviklede systemet.

AKUPUNKTUR 2000
Af Helle Karman, Spanien

I den lille spanske by Alfaz del Pi på Costa Blanca sidder John og jeg og taler om akupunktur. Han er her for at undervise i sin akupunkturmetode – jeg bor her. At akupunktur virker, ved vi alle. Det har kineserne vidst i femtusind år. Hvorfor det virker, er vi ikke så sikre på.

Hvad er forskellen på Akupunktur 2000 og andre akupunkturmetoder?

”Det ligner ikke noget hidtil anvendt system. Det har måske mere tilfælles med kiropraktik end med akupunktur. Ved at stikke meget tynde nåle i huden omkring leddene sender man elektriske impulser til hjernen, og aktiverer den til at udvide blodkar, stimulere de hormonproducerende kirtler så de derved motiveres til at producere og frigive de substanser, der er nødvendige til at helbrede lidelsen”.

John Boel fortsætter:
”Den opdagelse kom jeg til mere eller mindre ved en tilfældighed. Jeg havde hold i nakken og prøvede mig frem med nåle forskellige steder. Da jeg stak nålen i et punkt der ligger i albueleddet, så skete der noget. Omkring 75% af smerten forsvandt – i løbet af sekunder. Så testede jeg forskellige punkter for forskellige virkninger og pludselig var det der! At man kan påvirke hjernen så smerterne straks letter. Efter flere behandlinger plejer smerterne at være helt væk.

Først troede jeg ikke, det var sandt. Hvordan kunne det være, at jeg havde opdaget noget som hele den klassiske kinesiske akupunktur ikke var klar over? Jeg vågnede om natten og spurgte mig selv – ”er dette muligt eller er det min egen entusiasme der får mig til at se syner?”

Men da John erfarede at metoden kunne gentages, at hans elever fik (næsten) de samme gode resultater så forstod han, at det var virkelighed.

”I dag forundres jeg stadig over, at det er virkelighed, at jeg kan hjælpe mennesker på den her måde. Man bliver enormt stolt og endog meget ydmyg”.

”Siden fik jeg en aha-oplevelse. Pludselig forstod jeg, at det var kroppens egen måde at helbrede sig selv. Denne naturlige helingsproces kan på forskellig vis være blokeret (stress, traumer, medicin, gift skader efter ulykker, stråling, virus, bakterier, m.m.) men Akupunktur 2000 sætter processen i gang igen.
Det er vigtigt at finde smertepunkterne i leddene helt præcist. Et øjeblik gør det ondt – det er meningen, for det er smerten der får gang i processen. Hurtigt har endorfinerne, kroppens egne smertestillende hormoner reageret, smerten forsvinder – selv i smertepunkterne – og healingen går i gang”.

Akupunktur 2000 er blevet en succes. Tidligere har John Boel også haft pressens opmærksomhed, ikke mindst da han i 1987 viste, at han kunne forbedre synet hos patienter, lægeverdenen havde opgivet. Han gjorde det ved at stikke en nål i et bestemt punkt under foden, egentlig begyndelsen til Akupunktur 2000, selv om han ikke var klar over det dengang. I de følgende år har ”Boel Akupunktur” mere og mere drejet sig om at behandle smertepatienter, blinde og synsskadede – med forbløffende resultat.

”Vi har dokumenteret, at vi kan hjælpe over 85% af alle smertepatienter, ca. 80% af de patienter, der lider af kroniske sygdomme og godt og vel 80% af de øjenpatienter som lægevidenskaben erklærer uhelbredelige.

Er det behandling af øjenpatienter, der står dit hjerte nærmest?

”Ja, og de udgør 70% af vores patienter. Jeg kan fortælle om, at jeg netop i går fik en opringning fra min søn, der berettede om en kvinde, der var kommet til klinikken med 13% syn. I går fredag havde hun 48%. Det er en ganske speciel oplevelse, når der sker så dramatisk en udvikling; jeg føler det som min pligt at lære andre om metoden, ja som et kald”, siger John Boel alvorligt.

Jeg beder John Boel om at fortælle sit livsforløb. Han fortæller, at han er født og opvokset i Vestjylland, at han er uddannet fotograf og siden havde han en højtalerfabrik men følte, der manglede noget i tilværelsen – det var ikke højtalere han ville arbejde med resten af livet. Det var for 20 år siden.

”Desuden havde jeg en slem hovedpine hver anden dag og migræne en gang om ugen. Efterdønninger af en skade jeg pådrog mig som soldat i flåden”.
Lægerne kunne ikke hjælpe, og han fulgte andres råd: Han tog til en ven og fik 12 behandlinger med akupunktur. Hovedpinen forsvandt.

”Da indså vi, Bodil og jeg, at et nyt liv var lige om hjørnet. Vi solgte højtalerfabrikken; jeg begyndte at studere klassisk kinesisk akupunktur og læste ellers alt, hvad jeg faldt over om akupunktur. Snart havde jeg hænderne fulde og kunne på heltid forsøge at hjælpe mennesker”.

Hvordan er dit akupunktursystem blevet modtaget af kolleger og sagkundskab efter den storslåede modtagelse du fik efter fremlæggelsen af Akupunktur 2000 for første gang, januar 2000 på Det åbne Internationale Universitet for Komplementær Medicin i Colombo, Sri Lanka. Har der været modstand eller jubel eller…….?

”Ja”, husker han. –”Den modtagelse var fantastisk. Der var alle slags mennesker, både læger og folk fra det alternative felt, søgende mennesker med en nysgerrighed og modtagelighed for noget andet. Entusiasmen var så stor, at jeg blev udnævnt til århundredets akupunktør”!
John Boel fortsætter: – ”Ellers plejer det jo at være sådan, at når der kommer noget helt nyt, så bliver det modtaget med modstand. Modstanden kan være så massiv at det nye må give op og ikke bliver til noget. Men er det noget virkelig godt, så vinder det i længden. Sådan er det også gået her. Først var der ingen der ville tale om Akupunktur 2000 – end ikke mig selv, for jeg kunne ikke forstå at det kunne være så enkelt og så virkningsfuldt. Nu er vinden vendt og flere og flere vil lære metoden. Nu starter en øjenlæge på Rigshospitalet, København, at forske sammen med os. Og det er noget af den største hædersbevisning du kan få i Danmark”, ler han.

Tiden går hurtigt, alt for hurtigt. Vi har meget at tale om. Men inden vi skilles, har jeg fået en nål i begge tommelfingre. Nålene sidder i 15 minutter. Hovedpinen er væk og næste morgen er endog stivheden i min nakke og mine skuldre fortid. Det var vel det værd.