Nålestik

Akupunktur har gjort det lettere at leve med MBD

Uddrag fra det norske Hjemmet

Nålestik er bedre end stærk medicin

Billede 001

10 år gamle Henry lider af MBD – en funktionsforstyrrelse i hjernen. For at leve så normalt et liv som muligt måtte han tidligere tage meget stærk medicin. Men hans forældre var bange for at han ville få et afhængighedsproblem. Pillerne blev byttet ud med nålestik – akupunktur. Henry blev en anden dreng. Og familien er stadig sammen på trods af store prøvelser gennem mange år – noget, der var ved at skille dem ad.

Henry er født med MBD ”Minimal Brain Disorder”. Denne lidelse er en paraplylidelse, der indebærer at man har tre af fem kendetegn, nemlig hyperaktivitet, mangel på koncentration, dårlig fortolkning af omverdenen gennem sanserne og sprog og taleforstyrrelser. Og til sidst: problemer med at koordinere bevægelser.

Familien prøvede i årevis at få en diagnose på Henry, men lægerne kunne ikke komme på noget og opgav, indtil familien flyttede til en by, hvor lægerne konstaterede MBD.

Henry led af forfærdelige raseriudbrud. Lægerne skulle igen forsøge at stabilisere Henry med medicin. De udførte blindtester og baseret på disse tester fik Henry ordineret stærke piller, han skulle tage dagligt.

“Men det var trist at tænke på, at Henry skulle tilbringe de vigtige ungdomsår med en dosis stærk medicin i lommen. Vi var nødt til at være nøgterne. Hvad ville der ske, når han blev ældre og måske gerne ville drikke en øl? Hvordan ville det gå – blandet med stærk medicin? Vi ønskede aldrig at finde ud af det. Vi var åbne for alle mulige andre løsninger. Rent tilfældigt kom vi i kontakt med en mand, som havde været til behandling hos en dansk akupunktør. Han anbefalede kraftigt denne akupunktør. Vi tog ham på ordet og ringede til Danmark.”

I september i fjor rejste Henry og familien af sted. Allerede efter tredje behandling var der fremgang at spore hos Henry.
På vej tilbage til hotellet kunne jeg føre en normal samtale med Henry. Det var ikke sket før. Han var træt, søvnig, et godt tegn på at akupunkturbehandlingen havde virket. Han lagde sig næsten straks på sofaen, da vi kom ind på værelset. Det var ufatteligt – han, som aldrig havde haft ro i kroppen.

Henry får fortsat akupunktur, men nu i Norge. Hovedpersonen selv – Henry – har fulgt ivrigt med i vores samtale. Han er vokset en del, efter at han har sluttet med medicinen. Han er velfungerende – og endnu vigtigere – hans raserianfald er borte.