Pollen Allergi

Pollen Allergi

Af Vidar Johansen, Akupunktør

Fakta

Pollen allergi skyldes overfølsomhed ovenfor forskellige typer pollen. Når kroppen får en allergisk reaktion har kroppen dannet antistoffer mod ufarlige stoffer. Disse stoffer kaldes antigener.

Symptomer

De symptomer der opstår ved pollen allergi afhæger både af hvilken type antistoffer, og hvor i kroppen reaktionen mellem antistoffer og allergener foregår. Ved høfeber vil luftbåren pollen forårsage en reaktion i næsen og/eller øjnene. Ved astma vil støv eller pollen, der er blevet indåndet, skabe en reaktion i lungerne.

Når der opstår en allergisk reaktion, vil cellerne i immunsystemet frigøre kemiske stoffer (bl.a. histaminer), som forårsager de allergiske reaktioner.

Lægelig behandling

Normalt behandler man pollenallergi med antihistaminer – medicin, som forebygger udbruddet af allergiske reaktioner. Udover dette anvender man lokale midler i form af næsedråber, næsespray, øjendråber præparater, der skal indåndes.

Akupunkturbehandling

Når man behandler patienter for pollenallergi er det bedst at behandle 1. måned før patientens allergiske reaktion normalt bryder ud. Jeg har også behandlet en patient midt i allergisæsonen, og patienten blev rask og har i nuværende stund ikke haft symptomer i 3 år. Jeg har gode erfaringer med behandling af polleallergikere med AcuNova. Ifølge min erfaring er det bedst at behandle immunsystemet og derudover behandle, hvor symptomerne er værst. Patienten behandles hver dag i 5 dage, og herefter én gang om ugen – ialt 9 behandlinger.