Slidgigt

Slidgigt er den helt store folkesygdom. Den rammer omkring halvdelen af alle 40 årige, 75% af alle mennesker på 50, og næsten alle 60 årige.

Det begynder med, at brusken i leddet bliver tynd og ujævn. Undertiden forsvinder den helt. Samtidig dannes der mere ledvæske, hvorved leddet bliver tykkere.
Slidgigt kan ramme alle led. Smerter i ryggen, hænder, fødder, hofte og knæ skyldes meget ofte det, vi kalder slidgigt.

Hvordan føles det?

I begyndelsen har man som regel kun lette smerter, men efterhånden som forandringerne tager til, øges smerterne.
Slidgigt er værst efter hvile. F.eks. når man står op om morgenen eller har siddet stille. Når først man er kommet lidt i gang tager stivheden af, og smerterne letter.
Hårdt fysisk arbejde samt brækkede knogler tæt på led kan give slidgigt senere i livet. Hvis man vejer for meget bliver leddene også ekstra belastede.

På et røntgenbillede kan man se, om leddene er slidt; men nu kommer vi til et mærkeligt fænomen: ofte er der ingen sammenhæng mellem styrken af smerterne, og hvor udtalt slidgigten viser sig på røntgenbilledet.

Hvorfor nu det?

Det er der vel ingen, der rigtig ved. Det er en mærkelig situation: nogle har stærke smerter, selvom de ifølge røntgenbilledet kun har meget lidt slitage. Andre har udtalt slidgigt med ingen eller kun lette smerter.
Der må altså være en ukendt faktor!
Måske skyldes smerterne slidgigt, måske ikke?

Hvor gammel er din krop?

Forskerne har fundet ud af, at alle celler i hele kroppen udskiftes i løbet af 1 til 7 år. Det gælder ikke nerve- og hjerneceller men alle andre celler. Din krop er derfor kun 7 år gammel. Det betyder, at den ikke kan nå at blive slidt. Imidlertid viser røntgenbilledet det. Så det er en mærkelig situation, eller hva`?

Det må være noget med celledelingen. Når cellerne i leddene har aftjent deres værnepligt – bliver for gamle – bliver de udskiftet med nye og friske celler. Det er det, der hedder celledeling. De nye celler er kopier af de gamle, så derfor er de også ”slidt”, selvom de kun en nogle få dage gamle.

Nu kommer vi til det spændende: Akupunktur 2000 kan i visse tilfælde fjerne smerterne fuldstændig. I sjældnere tilfælde kan vi gøre smerterne mindre men ikke fjerne dem helt.
Vi ved ikke helt sikkert hvorfor. Jeg er som bekendt håndværker og ikke videnskabsmand. Jeg tror, at det har noget at gøre med den måde, Akupunktur 2000 virker på. Via hjernen.

Vi vil på ingen måde påstå, at vi har løst gigtens gåde, men måske er vi på sporet af noget virkelig stort. Det bliver spændende at følge forskningen på det område. For dig betyder det heldigvis ikke noget, at vi endnu ikke ved, hvorfor smerterne forsvinder. Det vigtigste er, at det sker. Så lader vi de kloge folk om teorien.

Vores erfaring siger, at der skal være en betydelig bedring i løbet at 4 – 5 behandlinger med Akupunktur 2000. Hvis det sker, er der god chance for, at du kan blive smertefri. Hvis ikke kan vi desværre ikke gøre noget med den viden, vi har indtil nu.

Dette er et uddrag af en mail fra en patient.

Jeg havde i et stykke tid haft stærke smerter i mit ene knæ og måtte daglig tage smertestillende piller. Efter et besøg hos en ortopædkirug var jeg helt slået ud. Røntgenbilledet viste udtalt slid i knæet, og lægen mente, jeg på sigt var kandidat til et kunstigt knæ. 3 indsprøjtninger med Hyaluronsyre havde denne gang ingen virkning.

Allerede efter første behandling hos dig havde jed det imidlertid meget bedre, og efter 5 behandlinger havde jeg ingen smerter mere. Jeg fik efter ca. 4 uger yderligere en behandling og er i dag – 7 uger efter første behandling – helt smertefri.

Venlig hilsen,
U.H.

PS: Siden den første behandling har det ikke været nødvendigt at tage en eneste smertestillende pille.

Brev fra en behandler om patienthistorie

Tilbage til artiklerne om behandling af gigt og andre kroniske sygdomme

Tilbage til oversigten over smerter og sportsskader