Betty kan se – igen

Øjenlægen gav ikke Betty Petersen noget håb. Hun led nemlig af øjen-forkalkning eller tør AMD, og det var der ikke noget at gøre ved.

Hendes Verden

Betty havde kun 20% af sin synsevne tilbage, og synet blev hele tiden ringere og ringere. Så kom hun i tanke om akupunktør John Boel i Aulum, som tidligere havde hjulpet hendes mor med samme problem.

Efter ganske få behandlinger mærkede Betty en bedring i tilstanden. I dag har hun genvundet 80 procent af sit syn.
I 2001 startede 63-årige Betty Petersen fra Grenå behandlingerne hos Boel Aku-punktur. De første to uger bestod af en hel serie behandlinger. Hver dag ugen igennem fik Betty to behandlinger med en times pause imellem.

Allerede anden dag bemærkede hun en forskel:
– Jeg lå på akupunkturbriksen og stirrede op i loftet. Jeg kunne se et mønster, som jeg ikke havde set dagen før. Hvad er det for noget, spurgte jeg John Jr. Han svarede, at det, jeg nu kunne se, var knaster i træloftet.

– Synet blev bedre og bedre. I løbet af en måned kom det op på 80 procent, fortæller Betty Petersen, som ikke blot genvandt synet, men også fik sit gode humør tilbage efter mentalt at have været helt nede i kulkælderen på grund af øjensygdommen og de dystre fremtidsudsigter.
– Kort tid forinden havde min øjenlæge sagt til mig, at jeg skulle indstille mig på, at synet kun ville blive ringere og ringere og næsten forsvinde. Jeg var kun lige blevet 60 år, så det var en forfærdelig besked at få.

– I en årrække har jeg hentet mine tre børnebørn hver torsdag eftermiddag, hvor vi så hygger os sammen nogle timer, indtil de bliver hentet af deres forældre. Jeg sagde til min søn, at han nok skulle se sig om efter en anden barnepige. Han pro-testerede og sagde til mig, at jeg måtte finde på noget. Heldigvis kom jeg så i tan-ke om akupunktøren fra Aulum.

Betty henter nu selv børnebørnene hver torsdag eftermiddag – i sin bil. Hun frem-hæver, at hun i dag ser så godt, at hun uden problemer er i stand til at tråde en nål med sort tråd. Hun har altid været glad for at sy og hækle, og den hobby har hun takket være det forbedrede syn genoptaget.

– Jeg er helt ubeskrivelig glad for, at jeg har genvundet mit syn. Jeg føler en stor frihed, for jeg kan gøre næsten alt, hvad jeg vil, siger Betty, som en gang om må-neden tager fra hjemmet i Grenå, til Aulum ved Herning for at få vedligeholdende behandlinger.