Blind pga. hjerneblødning

Uddrag fra Se og Hør

Total Blind to dage efter fødslen

A1 LQ

To døgn efter, at Thomas blev født, var han totalt blind. Men forældrene nægtede at give op, og i dag er han en frisk gut med et perfekt syn.
Thomas havde problemer med vejrtrækningen og måtte derfor ligge i kuvøse på Herning Sygehus de første uger af sit liv.

Her sidder 1-årige Thomas sammen med sin mor og kigger for første gang i sit liv i en lille pixi-bog. Randi Brødhæk Kristensen, 23, fra Aulum ved Herning stråler af lykke over at hendes lille guldklumps øjne endelig er fulde af liv og glæde. Sådan har det nemlig ikke altid været.

– Fødslen foregik helt uden problemer, men to døgn efter fik Thomas problemer med åndedrættet og til sidst holdt han helt op med at trække vejret. Han blev hasteindlagt på Herning Sygehus, hvor lægerne konstaterede, at han havde for lavt blodsukker.

Vi var frygtelig bange, og det gjorde ikke sagen bedre, at Thomas trods behandlingen blev ved med at få vejrtrækningsstop og kramper, fortæller Thomas\’ far, Flemming Clausen Jensen, 27.

Da behandlingen ikke hjalp, blev Thomas undersøgt nærmere, og det viste sig, at han faktisk havde fået en lille hjerneblødning. Lægerne kunne ikke sige noget om. hvad det ville betyde for Thomas\’ udvikling, og efter en måned måtte forældrene altså tage ham med hjem og leve i uvished om, hvad der kunne ske.

– Da vi kom hjem, var vi lykkelige over, at Thomas tilsyneladende var sund og rask. Vi opdagede dog hurtigt, at vi ikke rigtig kunne få øjenkontakt med ham. Derfor besluttede vi at opsøge en øjenlæge, fortæller Randi.

Øjenlægen gav Flemming og Randi den barske dom: – Jeres søn er blind, og I skal ikke regne med, at han nogen sinde kommer til at se igen.

Thomas havde altså mistet synet i forbindelse med hjerneblødningen. Flemming og Randi var totalt knuste over, at deres lille søn aldrig skulle komme til at se igen.

Miraklet

– Vi kunne slet ikke acceptere, at Thomas skulle leve i mørke resten af sit liv. Derfor valgte vi at opsøge akupunktør John Boel, der havde hjulpet mig, dengang jeg havde smerter under graviditeten, fortæller Randi.

John Boel ville ikke garantere noget, men lovede at gøre sit allerbedste. Derefter kom Thomas i behandling to gange om dagen. Resultatet var over al forventning.
– Allerede efter kort tid begyndte Thomas som ved et mirakel at reagere på lys og efter nogle måneder rakte han også ud efter ting. Det havde han aldrig gjort før. fortæller Flemming.

Thomas blev gladere og gladere. og vi kunne nu få øjenkontakt med ham. Vi var himmelhenrykte.
Thomas\’ syn blev bedre og bedre, og Flemming og Randi tog ham med til Statens Øjenklinik i Hellerup ved København for at få undersøgt hans øjne. Dér fik de bekræftet, at Thomas\’ syn var perfekt. Samtidig viste en skanning, at det døde væv fra hjerneblødningen også var forsvundet.

Vi blev utrolig lettede. Efter at have levet i frygt et helt år fik vi endelig at vide, at Thomas er 100 procent rask. Vi kan slet ikke find ord for hvor taknemmelige vi er, siger de glade forældre og giver deres lille charmetrold et stort knus.