Næsten blind efter operation

Uddrag fra Hjemmet

Kim fik 80% syn efter Akupunktur 2000

A15 LQ

Den 12-årige Kim fra Ringkøbing fik fjernet blindtarmen. Da han vågnede lurede en fremtid som blind. Akupunktør John Boel sørgede for, at Kim igen kunne melde sig ud af Dansk Blindesamfund.

Hvordan blimtarmsoperationen kunne forårsage synsnedsættelsen, er ikke opklaret. Men konklusionen var, at det ødelagte væv i hans øjne ikke kunne genopbygges. Kim måtte forberede sig på en tilværelse som ekstremt svagtseende. Det man i daglig tale kalder blind. Men sådan skulle det ikke gå. I dag ser fremtiden i bogstaveligste forstand lysere ud for Kim.

– Mor, jeg kan næsten ingenting se. Jeg er faktisk blind. Tror du, det var operationen?

Fjernsyn kunne han kun se, hvis hans næse var 10 cm fra skærmen. Læse var umuligt. Han kunne bevæge sig rundt, hvor han var kendt og vidste, hvor møbler og andre ting stod, men uden for huset var han i fare. En bil kunne han skimte på nært hold, hvis den havde lys i lygterne. At cykle var slut. Hans liv var totalt ændret.

„Det er træls”

– I starten troede vi på, at han fik synet tilbage, eller at det i alt fald blev bedre, fortæller Anette Hedegaard. – Vi rejste land og rige rundt til eksperter, men der var ikke meget håb at hente. For det meste lød den nedslående konklusion: „Kims syn bliver aldrig bedre”.

Det var en tilfældighed, der førte familien til John Boel. En bekendt havde mistet så meget af synet, at han ikke kunne læse sin avis, uanset hvor stærke briller han fik. Akupunkturen hjalp, så han i dag læser avis. Helt uden briller.
Det kostede ikke mere end en uges ferie. Og det ville vi gerne ofre, selv om vi selvfølgelig var skeptiske. Det er vi ikke mere. Mine forældre har været meget flinke til at køre til behandling med ham og også hjælpe lidt til økonomisk. Det har været både penge og besvær værd. Kim har fået synet og livet tilbage, fastslår Anette Hedegaard.