Øjenforkalkning

Akupunktur gav synet igen

Scanned012

Som den første i verden har akupunktør John Boel fra sin akupunkturklinik i Aulum dokumenteret, at det er muligt at behandle øjenforkalkning med succes.

Harald Krogh, 69 fortæller:
– Jeg kunne ikke se med højre øje i påsken i fjor, da jeg var ved at arbejde med fliser i haven. Og det blev ikke bedre, så jeg søgte øjenlæge i Holstebro, som henviste mig til undersøgelse på sygehuset. Der var jeg et par gange, men fik at vide, at det var forkalkning og at der ikke var noget at gøre. At det var noget jeg måtte leve med. Det var som at få en spand iskoldt vand i hovedet.

– Fra sidst på sommeren var det ved at være slut med, at jeg kunne køre bil. Det blev kun til småture. Det gjorde ikke ondt, men det var mærkeligt ikke at kunne se med det ene øje.
Derfor meldte jeg mig som “forsøgskanin”, da John Boel søgte patienter med øjenforkalkning til sin forskning, fortæller Harald Krogh. Senil Macula Degeneration, i daglig tale øjenforkalkning, er den mest almindelige øjenlidelse, der rammer tusindvis af ældre danskere hvert år, men som hidtil har været betragtet som uhelbredelig.

– Jeg fik 25 behandlinger, akupunktur i hænder og fødder, allerede efter et par uger blev det bedre. Jeg vil ikke sige, at jeg troede på det, men på den anden side hører man om så mange, der er blevet hjulpet før, så jeg syntes ikke jeg havde noget at miste. Jeg tænkte, at det ikke kunne skade. Jeg havde alt at vinde. Desuden var der også begyndt at være nedsat syn på det andet øje.

-Det blev bedre og bedre, og i dag har jeg næsten fuldt syn. Det er en skøn oplevelse – nærmest som at vinde i lotteriet.

Han måtte holde som købmand for ti år siden på grund af overfølsomhed. I dag mener Harald Krogh at lægerne og de alternative behandlere skal gå sammen til gavn for patienterne i stedet for at modarbejde hinanden.

– Og jeg håber, det bliver endnu bedre siger den 69-årige pensionist. John Boel, der lige er kommet hjem fra Sri Lanka, har netop sendt resultaterne af sin undersøgelse til sundhedsministeren, politikere, Dansk Blinde Samfund, samt øjenlæger over hele landet.

Han har tilbudt forskellige instanser at gentage forsøget, så man, efter at det nu er dokumenteret at den nye form for akupunktur, der er udviklet i Danmark, virker, kan undersøge hvordan en degenereret nethinde heles.

Scanned013