Bøjet ribben

Bøjet ribben

Af Anne-Grethe Boel

Fakta

Et eller flere bøjede ribben opstår sædvanligvis efter fald, hvor man slår brystkassen. Det er ofte svært at finde ud af, om ribbenet er bøjet eller brækket, og behandlingen er så nogenlunde den samme, så det er ikke af stor vigtighed. Selvfølgelig skal man være opmærksom på, at lungen ikke er påvirket af det, idet et brækket eller bøjet ribben kan perforere lungehinden og derved forårsage hel eller delvis lungesammenklapning.

Et bøjet ribben er meget smertefuldt og leder til vejrtrækningsvanskeligheder. Hvis disse vanskeligheder er alvorlige, bør man gå til læge og få et røntgen-fotografi. Det gør især ondt, når man rejser sig fra sengen, hoster, nyser og trækker vejret dybt.

Lægelig behandling

Udskrivning af stærkere smertestillende medicin, hvis almindelig håndkøbsmedicin ikke er tilstrækkeligt. Man kan også få en stram forbinding om brystkassen, men dette bør ikke videre hæmme vejrtrækningen, hvis man i forvejen har problemer med det.

Akupunkturbehandling

I tilfælde af et bøjet ribben er akupunkturbehandling med AcuNova noget af det bedste, man kan gøre. Det tager toppen af smerterne og virker hurtigt, så patienten bliver smertefri, idet det starter kroppens egen helingsmekanisme og sætter fart på helingsprocessen.