Hælspore

Hælspore

Af akupunktør Frank Jensen

Fakta

Hælspore er en overbelastning af trædepuden under hælbenet. Trædepuden er opbygget af små celler fyldt med fedt som ligger som bikuber for at kunne give den optimale beskyttelse af hælbenet når der kommer tryk ovenfra. Ved vedvarende eller et for stort stød kan der gå hul på de enkelte rum, så fedtet ikke længere kan beskytte hud og den underliggende knogle. Dette kan føre til en betændelses tilstand i trædepuden.

Irritationen kan medføre en forkalkning i senen og først da taler man om en hælspore. Det er irritationen i senen og ikke forkalkningen, der forårsager smerterne

Folk i risikogruppen er:
· Overvægtige personer
· Folk over 35 år
· Atleter
· Mennesker med hulfod og platfod.

Symptomer

· Det er ofteste svært at støtte på foden, når man skal igang med at bruge den
· Når man så kommer i gang med at bruge forden kan der komme en lettelse og det er så muligt at støtte på foden
· Efter længere gang / løb bliver det så værre igen. Distancen varierer meget fra person til person. Men fælles for alle er at de er ømme i den forreste indre del af hælbalen ved direkte tryk der.

Lægelig behandling

Udspændingsøvelser og træning af musklerne i foden samt antiinflammatorisk medicin.
Nogle gange bruges et indlæg, der aflaster hælballen.

Akupunkturbehandling

Der anvendes en kombination af krydskanal akupunktur og AcuNova. I de fleste tilfælde er der en smertelindring efter 2 behandlinger.
I milde tilfælde klares problemet med 2 –4 behandlinger. Ved en kronisk tilstand, som du kan læse om på linket herunder, skal man regne med 10 – 15 behandlinger.