Overreven muskel

Forfatteren og journalisten Mette Bloch er dobbelt verdensmester i roning (singlesculler) og 5 gange Nordisk mester. Derudover har hun talrige guldmedaljer fra Danmark. Så det er vel ikke for meget at sige, at hun er en af de største sportsnavne nogensinde i Danmark. Hendes bog: ”Tør du være en vinder” er et must for alle sportsfolk, der vil noget med deres sport.

Mette skrev i dagbladet BT: For to år siden blev jeg væltet af en medcyklist. Jeg tog i faldet fra med albuen, så min skulder blev mast i stykker af det tryk, den blev udsat for. Ifølge lægerne var skulderhovedet brækket i 11 stykker og en muskel revet over.

Jeg kunne ikke løfte armen ud til siden – den muskel manglede jeg, sagde lægerne.

Akupunktør John Boel bad mig løfte armen – uden held. Så tog han min hånd, og stak en nål i min tommelfinger, og sagde »prøv at løfte armen nu«.

Og det kunne jeg .…….

Næste morgen, da jeg vågnede, virkede min skulder stadig, og hovedpinen var forsvundet.

Det var tilbage i 1998. Jeg traf Mette forleden i et fly, og hun sagde glædestrålende, at skulderen stadigvæk virker 100%.
Min ro-kammerat, Maria Vraa, havde haft store rygsmerter, og havde af det etablerede behandlingssystem – de bedste idrætslæger i Danmark – fået at vide, at hun måtte stoppe sin idrætskarriere, da der ikke var mere, man kunne gøre for hende.

Maria er blevet behandlet med akupunktur af John det sidste års tid. Og i år har Maria og hendes makker, Christina, roet sig ind i den internationale elite.

(Siden har vi også behandlet Christina med samme gode resultat).

Det siger sig selv, at jeg er blevet utrolig glad for denne behandlingsform.

Dét kan godt irritere mig, at der er så store problemer med at få de to fløje til at mødes – lægerne og de alternative behandlere.

Jeg er helt enig med Mette Bloch. Vi har behandlet mange af vore eliteroere. Derfor ville alle roerne og lederne på landsholdet gerne have mig med til verdensmesterskaberne i Tyskland. Af en eller anden uforståelig grund stak lægerne en kæp i hjulet for dette projekt.